Véleményekért, ha olvasnál, írnál, vagy kérdeznél, látogass el a FACEBOOK CSOPORTUNKBA:

5 módszer, amivel legyőzhető a krónikus fáradtság

Akkor érezzük igazán, hogy teljes életet élünk, amikor még a nap végén is tombol bennünk az energia. Ezt az érzést viszont egyre többen hiányolják a mindennapokban és egy idő után talán végleg le is mondanak róla. Sokan orvoshoz is fordulnak a kimerültséggel járó tünetek miatt, valódi megoldás azonban ritkán születik.

A jó hír viszont, hogy egyáltalán nem kell beletörődnünk és elfogadni ezt az állapotot, ugyanis számos lehetőségünk van, hogy legyőzzük az állandó fáradtságot és újra energikusak legyünk. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy a konkrét tanácsokra!

Betegség is állhat a háttérben

Természetesen mindenekelőtt ki kell zárni a komoly, szervi megbetegedéseket az okok közül. Ilyenek lehetnek az anyagcsere zavarok, mint pl. a pajzsmirigy működési zavarai vagy a cukorbetegség, de súlyosabb esetekben akár daganatos betegség is okozhatja a kimerültséget, állandó fáradtságot. A szervi okok között szerepelhetnek még idült fertőzések, fogászati gócok.

Mennyit számít az életmód és a napirend?

Az életritmus jelentőségét gyakran alábecsülik, pedig az alvás és ébrenlét, a pihenés és aktivitás helyes ritmusa alapvető jelentőségű.
A rendszeres sport, esti séta és zenehallgatás, olvasás, egy hobbi, esetleg társaságban, közös játékkal eltöltött este pozitív hatást gyakorol testünkre és lelkünkre egyaránt. A lazító gyakorlatok, mint pl. az autogén tréning (saját erőből merítő eljárás, módszer), szintén hozzájárulhatnak az életritmus harmonizálásához.

Ha megfelelő időben fekszünk le (éjfél előtt), délután és este nem élünk stimuláló élvezeti szerekkel (alkohol, kávé és nikotin), sokat tehetünk éjszakai nyugalmunk érdekében. Bár ez utóbbi tanács “falvédőbölcsességnek” tűnik, a tapasztalat az, hogy ritkán szerepel a páciensek egyéni terápiás tervében.

A mobiltelefonnak és a TV-nek nincs helye a hálószobában

Gyakran érdemes kritikus szemmel végignézni hálószobánkon. Nem ritka, hogy sokszor megtaláljuk az éjszakai nyugalmunkat zavaró tényezőket. Ami lehet akár a kedvenc elektromosan fűthető takarónk vagy ágymatracunk is… ezek ugyanis kellemetlen elektromágneses mezőket képesek létrehozni.
Gonduljuk át, hogy valóban nélkülözhetetlen-e az TV, a Hifi, vagy épp az éjjeliszekrényen töltődő mobiltelefon… A készülék egységei folyamatosan rádióhullámokat bocsátanak ki, amelyek átjárják a lakó-tereket, terhelve ezzel szervezetünket, megzavarva álmunkat.

Azt javaslom, távolítsuk el ezeket, vagy ha erre nincs lehetőség, építsünk be olyan kapcsolókat, amelyek révén ezek teljesen leválaszthatók a hálózatról. Ha szükséges, érdemes szakember segítségét kérni, aki műszeres mérésekkel igazolja a terhelést.

Fáradtság kezelése aromaterápiával

A szaglóközpont törzsfejlődés szempontjából agyunk legősibb része, és így jelentősen befolyásolhatja közérzetünket. A serkentő vagy nyugtató hatású aromaolajak illatlámpában melegítve valóságos balzsamként hatnak testünkre, szellemünkre és lelkünkre.

Az aromaolajok illata harmonizálja a testet és a lelket. Nem csak illatlámpában, hanem a szervek felett a bőrbe masszírozva is

A stressz elleni olajkeveréket bárki összeállíthatja magának: 30 ml makadámiadió-olajhoz keverjünk 2 csepp angelikát, két csepp bergamottot, két csepp nerolit és öt csepp rózsafaolajat. A keverékből néhány cseppet adjunk az illatlámpába, lehetőleg esti órákban. Garantált a teljes ellazulás!

Tehermentesítsük a szervezetünket a jó közérzetért

A túlterhelt anyagcsere tehermentesítése érdekében fontosak a rendszeresen ismételt (ajánlott évente 2x) tisztítókúrák. A napi nyelvtisztítást (fogkefével vagy speciális nyelvkaparóval) kövesse a béltisztítás (mustármag vagy bolhamag szedése), az emésztést pedig keserű anyagokkal, Lapacho-teával vagy egyéb vértisztító, salaktalanító teával végezhetjük, amit kiegészíthetünk négyhetes ájurvédás élővíz – kúrával.
bélflóra is jelentős szerepet kap a krónikus fáradtság szindróma kezelésében. Az érintetteknél ugyanis nem ritka, hogy a székletben a bél baktériumflórája kórosan megváltozik, és olykor nagyobb mennyiségű gombát is találunk.

Ilyen esetekben az az egyszerűbb megoldás élőflórás joghurtok segíthetnek rendbe hozni a bélflórát. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy a manapság divatos és a reklámokban probiotikus készítményként reklámozott termékek közül a legtöbben túl sok a cukor. Ennek fényében megfontolandó, hogy nem helyesebb-e a gyógyszertárakban kapható probiotikumok valamelyikét választani.

Táplálék, mint üzemanyag…

Krónikus fáradtság esetén a táplálkozási szokásokat is érdemes megvizsgálni. Testünk a bevitt tápanyagokból tud energiát előállítani és ez biztosítja, hogy fitten vegyük az akadályokat egész nap. Ezért egyáltalán nem mindegy, mit eszünk, hiszen ha nem viszünk be valódi tápanyagokat, nem meglepő, ha nem érezzük magunkat energikusnak…

Nem segíti ezt a folyamatot a gyorséttermek kínálata és az áruházakban kapható készételek sem. A sok finomított élelmiszer, a mikrohullámú melegítés és a mesterséges adalékanyagok pedig mikrotápanyaghiány kialakulásához vezetnek. Ennek egyik jele az állandó fáradtság érzet.

A test megfelelő táplálásának jelentőségét gyakran alábecsülik, pedig a tápanyagok és élelmiszerek helyes megválasztása alapvető jelentőségű.

Az ilyen jellegű hiányok kimutatására a vér laborvizsgálata nem alkalmas, mivel szervezetünk igyekszik a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek szérumszintjét sokáig egyensúlyban tartani akkor is, amikor ezekből a sejtekben már hiány alakult ki. Ehhez a vérsejtek mikrotápanyag-tartalmát kell vizsgálni, ami specializált laborokban történik.

Mi tehet az alga a fáradtság ellen?

Ha a felsorolt módszerek nem hoznak javulást, lehet még valami a háttérben, ami gátolhatja a szervezet optimális működését. Ez sok esetben lehet valamilyen nehézfém, ami fogászati anyagok által jut a szervezetünkbe. A baj csak az, hogy a szervezetünkben nincsenek olyan speciális mechanizmusok, amelyek az amalgám, az ólom vagy az arzén eltávolítását szolgálnák. Noha ezekről az anyagokról jelenleg is élénk vita folyik, számos tanulmány igazolja, hogy a cink, az arany folyamatos jelenléte a szájban előnyös hatású lehet. Különösen a higany és az arzén képes a kötőszövetekben és az idegrendszerben komoly károkat okozni.
Az esetleges nehézfémmérgezés tényét, a fémek eltávolítását és a nehézfém-kivezetés szükségességét elfogulatlanul mérlegelni kell. Pontos tervezés szükséges és integratív orvossal együttműködve kell megvalósítani a terápiás tervet.

A nehézfémmérgezés hatékony ellenszere lehet az édesvízi alga. Fontos tudni, hogy nem minden alga készítmény egyforma… a fáradtság legyőzésében akkor érhetünk el figyelemreméltó eredményeket, ha a választott alga készítmény tartalmaz minden, a szervezet számára létfontosságú tápanyagot. Illetve a legjobb, ha az alga természetes közegből származik, ilyenkor ugyanis az alga belsejébe juthatnak olyan értékes tápanyagok, melyeket más úton nem tudunk bevinni a szervezetünkbe.

Ezek alapján a legjobb választás az édesvízi algából készült Immulina, amely képes lehet megkötni a nehézfémeket, ezáltal segítheti a testünk méregtelenítését.

Válaszd ki a számodra megfelelő kiszerelést és rendeld meg a következő Immulina csomagodat!

Vagy tudj meg többet az Immulináról, és kérd a próbacsomagot!

Bejegyzés megosztása

Csatlakozz hozzánk!

Várunk zárt Facebook csoportunkba, ahol még többet megtudhatsz az Immulináról és arról, hogyan érheted el, hogy jobb állapotba kerülj!

További bejegyzések

Így kezelheted a munkahelyi stresszt

A stressz a túlzott elvárások, megterhelések által kiváltott testi-lelki reakció. Akkor éljük át, ha úgy értékeljük a helyzetet, hogy a külső elvárások meghaladják az erőnket,